Esimiehen rooli muutostilanteessa

John P. Kotterin mukaan vain 5% uudistuksista onnistuu tarkoitetulla tavalla. Tästä voidaan päätellä, että jotain pitäisi tehdä eri tavalla kuin on yleensä on tapana.

Tavallisimmat selitykset nuupahtaneille uudistuksille ovat:

  • Muut asiat ajoivat ohitse
  • Ei ollut aikaa
  • Ei ollut rahaa
  • Ei ollut tekijöitä
  • Oli epäselvää mitä pitää tehdä
  • Väärät ihmiset remmissä
  • Ristiriitaiset viestit suoritusportaalle

Jos näitä pureskellaan juurisyyanalyysin hengessä, niin yhteisenä nimittäjänä taustalla on sitoutumaton, hajanainen tai faktisesti muita asioita priorisoiva johto.

Miksi muut asiat ajoivat ohitse? Miksi aikaa ei ollut käyttää tähän? Miksei tätä työtä resurssoitu asiallisesti? Miksei suunnitteluun oltu panostettu niin, että roolit, vastuut ja resurssointi olisivat olleet kunnossa? Miksi työpaikan rikkinäinen puhelin sekoitti viestinnän?

Kukaan johtaja ei halua hankkeittensa epäonnistuvan.

Ensimmäinen asia on varmistua, että avainhenkilöt hahmottavat tilanteen ja tavoitteen samalla tavalla. Uudistus ei onnistu jos ajoneuvosta puhuttaessa yksi esimies miettii junaa ja toinen polkupyörää.

Olen usein käyttänyt hissipuhetta happotestinä. Jos johtoryhmä tai vastaava pystyy kirjoittamaan tavoitteen niin lyhyesti, että se mahtuu käyntikortin kääntöpuolelle, asiasta on kohtalainen yhteisymmärrys. Tiivistyksen tiivistys pakottaa olemaan konkreettinen ja suorapuheinen, eikä väljille tulkinnoille, tai sanojen pyörittelylle jää tilaa.

Toinen tärkeä näkökohta on henkilökohtainen vastuu. Onko uudistuksella ’omistaja’ tai kasvollinen vastuutaho, joka on (ehkä kirjallisesti) sitoutunut asian toteuttamiseen. Komiteavastuu ei ole kenenkään vastuu. ”Johtoryhmä vastaa toteutuksesta” ei ole paljon parempi.

Kolmas kulma on nähdä organisaatio ihmisten toiminnan tuloksena. Muutoksen rikkomat rakenteet ja huvennut luottamuspääoma vaativat johdettua ja tavoitteellista työtä – systemaattista muutosjohtamista.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *