Sujuva arki

Helsingin kaupungin Hannu Tulensalo teki sen mitä en odottanut. Hän antoi puheenvuorossaan hienon yllätyslahjan, erityisen kirkkaan ajatuksen muodossa. Päivän teemana oli hyvinvointi ja työssä jaksaminen. Kesken esityksensä Tulensalo napautti, että ”Homman tavoitteena on sujuva arki!”.

Työssä jaksaminen ja motivaatio puhuttavat johtajia ja työelämän kehittäjiä. Aihepiiristä on syntynyt niin valtava määrä tekstiä ja puhetta, että kuulijoiden muistikapasiteetti ja kärsivällisyys ovat kovilla. Puheenvuoroa pitäessään Hannu Tulensalo esitteli yhtä Helsingin kaupungin työhyvinvointimallia. Sen logiikka hänen esittelemänään oli selkeä.Sujuva arki
Mallin polttopisteessä on tyytyväinen, hyvinvoiva ja hyvin palveltu asiakas, sekä hyvä talous. Työhyvinvointi on keino toteuttaa organisaation perustehtävää, oli se sitten hyvän taloudellisen tuloksen tavoittelu, tai vaikuttavuus jollain toisella mittarilla – vaikkapa terveysmenoilla – arvioituna. Perustehtävä on kuvattu mallissa sanoilla ”Tuloksellisuus, palvelukyky, tuottavuus”.

Onnistumisen perustana on hyvä arkijohtaminen. Esimiestyön laadukkuus näkyy kykynä tuottaa selkeitä tehtävänkuvia, tavoitteita ja vastuita. Lisäksi tarvitaan paljon palautetta tehdystä työstä ja siihen liittyvistä asioista.

Palaute ei ole tunnetilan siirtämistä toiselle ihmiselle, vaan kyse on enemmästä. Hyvä työyhteisö käy jatkuvaa dialogia ja merkityksellistä keskustelua. Onnistumisista ja yhteisistä pelisäännöistä on hyvä puhua jatkuvasti, ilman että siitä tulee kovin juhlallista. Palautteen avulla ryhmän jäsenet saavat jatkuvaa informaatiota, ollaanko oikealla polulla ja onko liike kohti oikeita tavoitteita. Jatkuva palaute on palvelus työkaverille ja työpaikalle, sen avulla toiminta kehittyy.

Hyvän arkijohtamisen juju ei kuitenkaan ole perinteinen tavoitteiden asetanta ja palaute. Vieläkin tärkeämpää on auttaa henkilöstö näkemään ja kokemaan työnsä merkitys. Ulkoinen motivaatio; palkka, palkkiot ja edut riittävät vain jonkin matkaa jos mielekkyys puuttuu. Raskas ja epämiellyttävä työ voi olla motivoivaa ja palkitsevaa, jos tekijä ymmärtää miksi sen tekeminen on arvokasta, ja miksi hän on tehtävässään tärkeä. Työn pitää vähän toisilla sanoilla kuvattuna olla tavoitteellista ja tolkullista. Kokonaiskuvan näkee selvimmin, kun miettii mikä on vapaaehtoistyön motivaatio.

Jos peruskivet ovat paikoillaan, niiden päälle on hyvä jatkaa. Selkeiden tavoitteiden, roolituksen ja vastuunjaon jälkeen on mahdollista keskustella ihmisten kanssa osaamisesta konkreettisella tasolla. Esimerkkinä varastomies, jonka työkalu on vaihtumassa uuteen: ”Kyösti, kesäkuussa meille on tulossa uusi ja iso kaasukäyttöinen Toyotan 80-sarjan trukki. Tarvitsetko siihen perehdytystä, vai tunnetko mallin käytön jo ennestään?” Tai: ”Olkapään kiputilojen käypä hoito -suositukset ovat muuttuneet ja meidän tulisi arvioida omat käytäntömme. Oletko kouluttautunut OMT-terapiaan?”

Kun työn perusta ja tehtäväkenttä ovat selkeitä, ja osaaminen kohdallaan, tullaan Tulensalon pääviestiin: ”Homman tavoitteena on sujuva arki!”. Loistava ja maanläheinen kiteytys siitä, mitä johtamisella, vuoropuhelulla ja osaamisen kehittämisellä tulee tavoitella.

Pomon tärkein vastuu ei ole olla ’kiva’, motivoiva, tai kuulua luokkaan sininen, tai ENTJ. Pomon tehtävä on huolehtia, että tekemisen perusta on työpaikalla kunnossa. Työn ei tarvitse olla miellyttävää, tai työympäristön täydellinen. Työstä ei tarvitse olla etukäteen haltioissaan. Työn ilo ja motivaatio syntyvät, kun tavoitteita kohti edetään ja tulee aikaan saamisen kokemuksia, onnistumisia. Riittää pitkälle kun arki sujuu ja kantaa.

Hyvin organisoitu ja sujuva työ tuottaa tekijälleen koherenssin tunnetta. Koherenssi on korkealla, kun työ on yhtä aikaa mielekästä ja ymmärrettävää, ja kun voimavarat riittävät.

Oleellista on, miten työ koetaan; Jaksanko, saanko apua kun tarvitsen, ymmärränkö itse oman roolini merkityksen, ja onko tällä kaikella mitään väliä? Kun koherenssi on vahva, myös työhyvinvointi on parempaa.

Työhyvinvointi on siis paljon enemmän kuin pahoinvoinnin poissaoloa. Ennen kaikkea se tarkoittaa sujuvaa arkea. Se rakennetaan yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *